Home
Porthuizen 
Dow

Dow - EST. 1798 -

De beste wijngaarden van de Douro

Dow’s is eigendom en wordt geleid door de 4e generatie van de Symington familie. Port producent sinds de 19e eeuw. De familie, met al meer dan 100 jaar ervaring, heeft het toezicht over alle wijngaarden, wijnbouw en het rijpen van de wijnen. Dow's is de eigenaar van de twee mooiste quintas van de Douro, Senhora da Ribeira en Bomfim. Ze zijn aangekocht in 1890 en 1896, hierdoor is Dow's één van de eerste wijnhuizen die invensteeerde in premium wijngaarden.

Dow's Late Bottled Vintage is een volle, rijke Port met geuren van kruiden en rijp fruit en een elegante, aromatische neus. De smaak is vol en compleet met de traditionele drogere afdronk van DOW's.

DOW's Port Late Bottled  Vintage Masterblend 2005

EUR 16,30

De wijn is amberkleurig en heeft aroma's van rijp fruit met tinten van honing. 20 jaar rijping geeft evenwicht tussen de zachte notensmaak, die verkregen is door vele jaren lagering op eikenhouten fusten en de kracht van jong fruit. De finish is zuiver met een zachte lange afdronk.

 

DOW's Port 20 Years Old

EUR 42,05

Kleur is prachtig donkerrood: hij heeft een klassiek bouquet van noten en amandelen. Smaak is vol,met tinten van gedroogde vruchten met een intense nootachtige afdronk. Het is een zachte, rijpe port met een prachtig evenwicht. Deze 10 jaar oude Port is gemaakt volgens de traditionele drogere stijl en heeft een volle smaak en een nootachtige afdronk.

DOW's Port 10 Years Old  Masterblend Tawny

EUR 21,70

De wijn heeft een delicate amberkleur. De neus is geconcentreerd met aroma's van noten. 30 jaar rijping geeft evenwicht tussen de zachte notensmaak, die verkregen is door vele jaren lagering op eikenhouten fusten en de kracht van rijpe druiven. De finish is zuiver met een zachte lange afdronk.

DOW's Port 30 Years Old Tawny

EUR 77,90

De druiven gebruikt voor de productie van Dow's Master Blend Ruby zijn een blend van traditionele Portugese varianten van de Douro vallei, zoals de Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinta Roriz en de Tinto Cao.

DOW's Port Masterblend Ruby

EUR 10,90

Alleen traditionele witte druiven van de Douro vallei zijn gebruikt. De White Master Blend is 100% gefermenteerd zonder schil en onder een gecontroleerde temperatuur zodat de fermentatie plaatsvindt tussen de 18 en 20 graden C. Gemiddelde rijping van 3 jaar waarna direct gebotteld wordt. Rijping op fles is dan niet nodig. Port is op dronk. Een verfijnd en verfrissend aperitief wanneer gekoeld ook als een heerlijke longdrink wanneer geserveerd met ijs, tonic en citroen.

DOW's Port Masterblend White

EUR 10,90

Drie jaar oude blend gerijpt in kleine eikenhouten vaten in de lodges in Vila Nova de Gaia. De rijping op vat zorgt voor een zachtere en lichtere wijn dan de Ruby.  Dow's Tawny combineert subtiel fruit met heerlijke, fluwelen tonen van noten afkomstig van de rijping op vat. Zodra gebotteld is de Tawny op dronk en heeft dus geen verdere rijping nodig. Serveer licht gekoeld met warm weer.

DOW's Port Masterblend Tawny

EUR 10,90

De kleur is verkregen door een korte maceratie van de druivenschillen. Het is een wijn die koel en jong gedronken moet worden. Geur en smaak bieden diep intens rood fruit met een rijke schakering van kersen, frambozen en aardbeien in perfecte licht zoete portharmonie.

DOW's Rosé

EUR 12,20

Crusted Port ontleent zijn naam aan het feit dat precies zoals bij Vintage Port, hij een crust ofwel natuurlijk depôt vormt tijdens het ouderen op fles. Deze port heeft veel karakteristieken van de vintage port in zich. Het is een prachtige wijn, krachtig en met veel diepte.

DOW's Crusted 2002

EUR 24,85

Voor deze Masterblend worden de wijnen zorgvuldig geselecteerd uit de voorraden die liggen te rijpen in de kelder van Dow in Oporto. Ze worden uitgezocht op bijzondere concentraties fruit en complexiteit. De stijl is weelderig zoet met veel rijp zacht fruit en een aantrekkelijk kruidig ondertoontje. Op dronk gebotteld.

 

DOW's Masterblend Finest Reserve

EUR 13,60

Foto boven: Quinta da Senhora da Ribeira

Foto’ rechts: Quinta do Bomfim